8 Mart 2010 Pazartesi

devil's food cupcake ve parlak çikolata sos...


müthiş lezzetli...sünger dokulu, ağzınızda eriyen kekleri seviyorsanız eğer, hemen deneyin...
işte tarifi (Martha Stewart's Cupcakes kitabından):

ölçüler "cup" olarak verilmiş, ben grama da çevirdim...
3/4 cup (95gr.) kakao
3/4 cup (180 gr. sıcak su)
3 cup (yaklaşık 500 gr.) un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı + 1/4 çay kaşığı tuz
1,5 cup  (340 gr.) tereyağı
2 cup+ 1/4 cup (490 gr.) şeker
4 büyük veya 5 küçük boy yumurta
1 çorba kaşığı (15 ml.) vanilya esansı
1 cup (230 gr.) krema (oda sıcaklığında)

Yapılışı:

Fırınımızı 180 dereceye ısıtalım.
Kakao ile sıcak suyu bir güzel karıstıralım, karışımın kıvamı kremamsı olana kadar.
Başka bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu harmanlayalım.
Tereyağı ve şekeri orta hararetteki ocakta devamlı karıştırarak eritelim.Eridiğinde mikser kabımıza alıp yaklaşık 5 dakika, iyice soğuyana dek, orta hızda çırpalım.
Karışım soğuduğunda yumurtaları teker teker ekleyelim, çırpmaya devam edelim.
Ardından vanilyamızı ve krema kıvamına gelmiş kakaomuzu da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Mikserimizin hızını düşürelim, azar azar un ve kremayı ekleyelim.

Cupcake kağıtlarına paylaştırıp önceden ısıtılmış fırınımızda 20 dakika pişirelim.
Bu tarifle yaklaşık 35 adet cupcake çıkıyor, dilerseniz ölçüleri 2'ye bölüp yapabilirsiniz.
Bu cupcakeleri hava almayan bir kapta buzdolabında 5-6 gün, buzlukta 2 ay saklayabilirsiniz.

Gelelim çikolata sosuna...

Malzemeler:
120 gr. bitter çikolata
2/3 cup krema
1 çorba kaşığı mısır şurubu

Yapılışı:
Krema ile mısır şurubunu bir kaba koyup ısıtalım, kaynamamasına dikkat edelim.
Isınan karışıma çikolataları koyup iyice eriyene kadar karıştıralım.
Bekletmeden cupcakelerimizin  üzerine dökelim...Hemen kullanmayacaksanız hava almayan bir kapta buzdolabında 5-6 gün kadar saklayabilir, kullanacağınız zaman çıkarıp hafifçe ısıtabilirsiniz...

Afiyet olsun,
Yakında görüşmek üzere....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.